Waarom Kindercentrum Mamaloe?

Kindercentrum Mamaloe is niet zomaar een kinderdagverblijf, wij werken als een gepassioneerd en vakkundig team nauw samen met de ouders/verzorgers, kinderen en aanvullende organen zoals bijvoorbeeld het consultatiebureau. Wij zijn ons er erg goed van bewust dat wij dagelijks verantwoording en zorg dragen voor het kostbaarste bezit van u, namelijk uw kind.

Structuur

Structuur en grenzen stellen. Kinderen houden van overzicht. Een vaststaande dagindeling en duidelijke regels geven hen rust, en structuur en houvast.
Wilt u meer weten?

Over regels gesproken: belonen en straffen zijn hulpmiddelen, vinden wij. Bij kindercentrum Mamaloe staan consequent handelen en duidelijkheid voorop: een kind moet weten waarvoor het beloond wordt of gestraft.

Straffen doen wij overigens zo min mogelijk. Als een kind iets doet wat niet mag, dan wordt het eerst herhaaldelijk toegesproken en gewaarschuwd. Veranderd er niets, dan wordt het kind kort apart op een stoel gezet om zijn gedrag te overdenken.

Daarna vraagt de pedagogisch medewerker het kind of het begrepen heeft waarom het apart zit. Als blijkt dat dat zo is, geeft zij het een knuffel of aai over de bol en zet het kind zijn of haar bezigheden voort. Lichamelijk straffen is bij ons nooit geoorloofd!

Ontwikkeling van het kind

Ruimte voor het individu
Een kind is ongetwijfeld het kostbaarste bezit van elke ouder. Een uniek individu, met unieke talenten en kwaliteiten en met een unieke eigen wil.
Wilt u meer weten?

Vanaf de geboorte maakt een kind contact en lokt het reacties uit. Door factoren als aanleg, temperament en omgeving ontwikkeld het een eigen identiteit. Bij Kindercentrum Mamaloe geven wij de kinderen de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen en te ontplooien.

Veiligheid en vertrouwen vormen voor ons een fundament. We vinden dat elk kind een positieve benadering verdient. Omdat die bijdraagt aan een positieve basishouding, een positief zelfbeeld en een stevig zelfvertrouwen.

Werkwijze

Rust, regelmaat, en flexibiliteit
Als u uw kindje brengt is er altijd ruimte en tijd voor overleg tussen ouder/verzorger en de pedagogisch medewerker. Het kind staat hierin centraal:  de ouder/verzorger kan gerust even met zoon- of dochterlief blijven spelen en rustig alle tijd nemen om gedag te zeggen. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee.
Wilt u meer weten?

Kindercentrum Mamaloe vindt het breng- en haal moment een zeer belangrijk contact moment. Ouders/verzorgers bouwen tijdens deze momenten een vertrouwensband op met de pedagogisch medewerker. U laat uw kostbaarste bezit bij ons achter, wij realiseren ons dit erg goed.

In haal- en brengtijden zijn geheel flexibel. Onze standaard openingstijden zijn van half 8’s ochtends tot 6 uur ’s avonds.

Gedenkwaardige gebeurtenissen (hoe klein soms ook) houden wij bij in een map. Bij baby’s dagelijks bij kinderen ouder dan 1 wekelijks. Wij leggen dagelijks het eet- en drinkgedrag, stoelgang en slaapritme vast op een overdrachtsformulier. Zodat u tijdens het haakmoment een volledige warme overdracht krijgt over hoe alles gedurende de dag verlopen is met uw kindje.

Omwille van de rust en regelmaat vragen wij ouders/verzorger hun kindje voor 9:00 uur te brengen op de groep. Mocht dit niet altijd lukken is dit natuurlijk geen probleem. Wij waarderen het daarom heel erg als ouders/verzorgers op tijd contact zoeken, zodat wij ons geen zorgen hoeven te maken over het welzijn van het gezin.

Zodra wij niets vernomen hebben van het gezin, zoekt de pedagogisch medewerker en/of de eigenaresse Edme Loe A Foe contact.

Thuis bij Mamaloe

Zoals het klokje thuis tikt........
......zo tikt het bij Mamaloe ook. Wij benaderen zoveel mogelijk de thuissituatie. U kunt uw wensen en behoefte aangeven en wij spelen daarom in. Dit biedt structuur en regelmaat voor u als ouder/verzorger en uw kind. In combinatie met vaste pedagogisch medewerkers kunnen wij voor uw gezin een echte aanvulling zijn op thuis.
Wilt u meer weten?

We houden rekening met voedingsgewoonten, slaapritme, buitenspelen, het stimuleren van ontwikkelingsgebieden 0-4 jaar, uitjes en eigelijk alles wat u zich maar kunt bedenken wat betrekking heeft op uw dagelijkse persoonlijke opvoeding.

We hanteren het Estafette pgutervolgsysteem. Dit helpt ons bij het volgen van de ontwikkelingen van een kind en bij het bewerkstelligen van een inhoudelijk goede overdracht naar de basisschool. We adviseren, observeren….. en we helpen ouders met opvoedkundige vragen.

We denken ruim: besteden niet alleen aandacht aan de christelijke feestdagen, maar ook aan het suiker- en schapenteelt. De grens trekken we bij de kaders van ons pedagogisch beleid. Zo straffen we nooit lichamelijk, ook niet op ouderlijk verzoek.

Ook kindjes met een beperking vangen we op, afhankelijk van de aard en zwaarte. Eventueel vragen wij passende ondersteuning door een ziekenhuis aan. Ook als een kindje bijvoorbeeld een arm heeft gebroken, is opvang best mogelijk.

Wendagen

Een belangrijk en spannend moment voor u als ouder/verzorger en uw kind.
Twee wendingen in de aanloop. Voorafgaand aan de eerste opvangdag spreken we 2 zogenaamde 'wenmomenten' af. De naam zegt het al: het kind went vast wat aan een andere omgeving, geluidjes, geurtjes, kleurtjes en gezichten. Dit is spanned maar vooral mooi moment voor u en uw kindje.
Wilt u meer weten?

Tijdens het eerste eenmoment blijft u er als ouder/verzorger bij. Tenzij u het gevoelsmatig aandurft om uw kindje eventjes los te laten, dit gaat uiteraard in overleg. Het eerste wenmoment duurt van 9:30 uur s’morgens   tot ongeveer 12 uur ’s middags, heeft u behoefte aan andere tijden is dit in overleg altijd mogelijk. Wij stemmen de eenmomenten compleet af op wat de wensen en behoefte zijn van uw leefritme.

Het tweede eenmoment duurt iets langer, Uw kindje maakt een eet en slaapmoment mee. Dit ter voorbereiding op de eerste officiële opvangdag. Tijdens het tweede eenmoment is het de bedoeling dat u uw kindje eventjes loslaat, voor veel ouders een spannend moment. Mocht het een wens zijn dat wij telefonisch contact met u houden over hoe alles gaat, is dit uiteraard mogelijk. U mag zelf natuurlijk ook altijd meerdere keren, bellen om te vragen hoe het gaat.

In aanloop naar de een wenmomenten  krijgt u een intake gesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij u onder meer wat u precies mee moet nemen en waar u wordt verwacht. Ook vertellen wij u welke voorbereidingen u thuis al kunt treffen.

Voeding & Luiers

Aandacht voor gezondheid en verzorging
We besteden volop aandacht aan gezonde voeding. Hierbij wordt u als ouder/verzorger heel nauw bij betrokken. U kunt aangeven wat voor een voedingskeuzen u als voorkeur heeft.
Wilt u meer weten?

Kinderen van vier maanden en ouder krijgen ’s morgens (gepureerd) fruit en een beker appelsap. De lunch bestaat uit brood (met op de eerste boterham hartig beleg en op de tweede en derde hartig of zoet). Kinderen kiezen geheel op eigen wijzen hun beleg uit. Zo leren zij ook aangeven wat ze welen niet willen eten. Uiteraard rekening houdend met de wensen en behoefte van u al ouder/verzorger.

’s middag krijgen ze diksap en de keuze uit bijvoorbeeld een soepstengel, rozijnen, tarwe biscuit. Als het erg warm is een waterijsje met toestemming van u als ouders/verzorger. Om 16:30 uur bieden wij een warme maaltijd aan die de eigenaresse zelf dagelijks klaar maakt. Op feestelijke dagen worden er altijd speciale feestelijke maaltijden geserveerd.

Als kinderen vanwege een geloofsovertuiging van hun ouders/verzorgers bepaalde dingen niet mogen eten, houden wij daar rekening mee. Datzelfde geldt natuurlijk voor kinderen die vanwege bijvoorbeeld een allergie bepaalde (voeding)stoffen niet tot zich mogen nemen.

Ale een kind borstvoeding of poedermelk krijgt, dan kunt u voeding meegeven voor tenminste 1,5 dag. Dit in verband met het eventuele morsen van melk en met de kans dat het kind later dan verwacht kan worden opgehaald.

De lunch, het warm eten en de luiers zitten bij de uurprijs inbegrepen.

Lees hier meer over onze warme maaltijd

Wist u dat ... Mamaloe eventuele klachten serieus neemt